Ftp
Bensinstation, trä, Stortavlor, utomhus, skylt

OKQ8

I mitten av januari invigde OKQ8 Europas första hållbara bensinstation. Detta skedde i Stockholm - närmare bestämt i Häggvik. OKQ8's ambition har varit att ha fokus på hållbarhet och låg miljöpåverka

Andrea Haag, hälsa, miljö och säkerhetschef på OKQ8, berättar lite om projektet:

- Hela satsningen har fokuserat hårt på hållbarhet Efter att vi i ett tidigt skede valt limträ i stationens stomme kom vi även in på att materialet kunde vara intressant i andra delar av satsningen. Vi ville behålla det unika OKQ8 uttrycket men gärna få med limträ även i bland annat skyltlösningen. Vilket vi tycker att vi lyckades bra med!

När det gäller skyltlösningar har OKQ8 tidigare använt stål i sina lösningar. Anders Karlsson, VD på Zone Systems berättar:

- Vi fick frågan av OKQ8 i ett relativt sent skede men då vi sedan en längre tid tillbaka arbetat med limträ så var det förhållandevis enkelt att applicera våra erfarenheter och existerande lösningar på de produkter OKQ8 ville ha.

Skyltarna installerades i mitten av januari och strax därefter invigdes stationen. Andrea Haag berättar om reaktionerna:

- Vi har fått oerhört mycket positiv respons. Både av kunder, branschfolk och utomstående intressenter. Många är intresserade av teknikerna vi använt. Vi blir något av inspiratörer vilket känns jätteroligt. Det känns spännande att ligga i framkant samtidigt som vi lyckats skapa en framtidslösning som redan är här. Det som finns i Häggvik är fullt möjligt att helt eller delvis använda i övrigt stationsnät.

 Detta projekt är något som Anders Karlsson är mycket stolt över:

- Det här är ju verkligen ett roligt och viktigt projekt. OKQ8 är en intressant kund som ligger i framkant när det gäller hållbarhetsarbete. Att de i det här läget väljer oss som skyltleverantör - och då dessutom våra limträlösningar - gör mig minst sagt stolt.