Ftp
Digital, skärm, menysystem, digital signage, svensk film,

SF


När SF Bio ville öka sina möjligheter att ge sina biobesökare en positiv förstahandskänsla i försäljningszonerna fick Zone Systems uppdraget att utveckla en helhetslösning för deras skyltsystem. Konceptet skulle harmonisera med SF Bios värden och förstärka såväl varumärke som besökarnas biokänsla.

- Ett av målen var att använda rörliga media och levande filmtrailers för att skapa en förstärkt bioupplevelse för besökarna, berättar Zone Systems Maria Tedestedt.

Konceptet, som integrerar klassisk och digitalskyltning, finns idag i 15 biografer och omfattar 300 digitala skärmar som kopplas upp mot ett centralt nätverk. Mjukvaran i systemet kommer från Scala, som tillsammans med Zone Systems och SF Bio har tilldelats en Apex Award i Las Vegas för "digital skyltning som skapar en unikt modern bioupplevelse". Zone Systems har förutom utveckling av konceptet även en redaktörsroll, där man bidrar både med produktion av innehåll och ansvarar för driften. Marcus Timan, försäljningschef på SF Bio, berättar:

- Helhetslösningen tilltalade oss. Nu kan vi målgruppsanpassa våra budskap ögonblickligen med en knapptryckning och slipper ställtider för avskyltning och montering.

- För oss som arbetar med rörliga medier känns det som en naturlig och riktig utveckling att gå mot att ha mer och mer digital skyltning, säger han.