0

 

Olof Viklund har av Zone Systems styrelse utsetts som bolagets VD from 1 januari 2018

Olof har arbetat på bolaget under drygt fyra år som säljare och sedan årsskiftet som sälj- och marknadschef. Den blivande VDn kommer fortsatt att ha ansvar för några av bolagets största kunder. Nuvarande VD Ann-Sofi Lindmark kommer att återgå i rollen som ägare och kommer projektvis att finnas med i arbetet med Zone Systems utveckling.

- Jag är ödmjuk inför uppgiften och känner mig väldigt inspirerad. Zone Systems har en fantastisk kundorienterad sälj-, teknik och produktutvecklingsorganisation och en snabbfotad produktion. Jag tror stenhårt på människorna i bolaget och det förändringar som vi gör. Nu fortsätter vi resan där vi ska leverera konkurrenskraftiga och innovativa kommunikationslösningar till våra kunder, säger Olof Viklund.

I samma veva har styrelsen för Zone Systems valt att lägga ned produktionsenheten i Skellefteå och flyttar produktionen av belysta- och kundanpassade produkter till produktionsenheten i Vadstena där alla obelysta skyltar producerats det senaste året. Utöver detta kommer bolaget att fokusera tydligare på att öka sin portfölj av tradingalternativ för att möta behoven på marknaden. Ledning, sälj och teknik- och produktutveckling kommer fortsatt att ha sin bas i Skellefteå.

-Vi är inne i en tuff omställningsfas, en fas som ska hjälpa företaget att öka sin lönsamhet. Vi tror på bolaget och den nya organisationen. Vi har dessutom många fina kunder i Sverige så väl som i Asien som väljer att bredda affären med oss och som fördjupat samarbetet under det sista året, vilket lovar gott för framtiden, avslutar Lina Ådin styrelseordförande i Zone Systems.